logo

ÇEREZ (COOKIE) POLİTİKASI

 

Bu Çerez Politikası (kısaca “Politika” olarak anılacaktır.) BEAUTY OMELETTE TEKSTİL KOZMETİK PAZARLAMA SAN.TİC.LTD ŞTİ (kısaca “Beauty Omelette” olarak anılacaktır.) tarafından yürütülen internet siteleri ve mobil platformlar için geçerli olup, çerez kullanımına ilişkin ilkeleri açıklamaktadır.

 

Çerez (Cookie) nedir?

 

Çerez; bir internet sitesinin veya bir mobil uygulamanın düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesi, daha uygun, ilgiye dayalı reklam sunma, ziyaretçiler için ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir internet sitesi/uygulama ve reklam portföyü sunmak amacıyla cihazlara (bilgisayar, akıllı telefon, tablet) yerleştirilen küçük veri parçacıklarıdır.

 

Çerezler, internet sitemizin veya mobil platformların tercihlerinizi hatırlamasında yardımcı olurlar. (Örneğin internet sitemize giriş yaparken girdiğiniz bilgiler, dil, konum ve diğer tercihler). Böylelikle internet sitemiz veya mobil uygulamalarımızı ziyaret ettiğinizde söz konusu bilgileri tekrar girmeniz gerekmez.

 

Cihazlarınızda ne tür çerezler tutuyoruz ve bunları ne amaçla kullanıyoruz?

 

Çerez Türü ve Çerezin Fonksiyonu


Oturum Çerezleri
·       İnternet sitesinden ayrılana dek cihazlarınızda tutulan geçici çerezleri ifade eder. Kalıcı çerezler ise cihazınızın sabit diskinde uzun süreler kalan türde çerezlerdir.

 
Zorunlu Çerezler
·       İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve kullanıcıların sitede gezinme ve özelliklerinden yararlanmasını sağlar. Zorunlu çerezler anonim niteliktedirler. Bir çerezin “Zorunlu Çerez” olarak nitelendirilebilmesi için internet sitesi üzerinde verilen bir hizmetin sağlanabilmesi için kullanımının zorunlu olması gerekmektedir. Başka bir deyişle kullanılmadığı takdirde internet sitesi üzerinde hedeflenen bir fonksiyonun sağlanamayacağı çerezler zorunlu çerezlerdir. Buna ek olarak, hedeflenen fonksiyonun da kullanıcı tarafından açık şekilde talep ediliyor olması gerekmektedir. Gerçekleştirilen online alışverişlerde “sepete ekle” butonuna kullanıcı tarafından basılması gibi.

·       Zorunlu çerezler internet sitesi ve mobil uygulamanın performansı  bakımından gerekli olup kullanıcının onayına tabi değillerdir. Bu nedenle internet sitesi ve mobil uygulamalarda yer alan zorunlu çerez kullanımları için kullanıcıdan onay alınmaz.

 
İşlevsel ve Analitik Çerezler
·       Anket ve değerlendirme bilgileri ve çerezlerin kabul edip etmemeniz dahil her türlü tercihlerinizi ve davranışlarınızı hatırlamak, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi ve ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandığı hakkında verileri içerir. Niteliği gereği bu türdeki çerezler kullanıcı adı vb. kişisel bilgilerinizi içerebilir.

 

·       Ayrıca bu çerezler vasıtasıyla internet sitemizde veya mobil uygulamalarımızda yer alan video, film, dizi, yazı ve diğer sekmelerde yer alan içeriklere ziyaretleriniz sırasında; tıklama sıklığı, ziyaret edilen sayfalara ilişkin verilerinizi kullanım faaliyetlerinizi takip etmek için veya istatistiksel amaçlarla kullanabiliriz. Söz konusu verileri Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikamız kapsamında sizi tanıyabilmek, ihtiyaçlarınıza cevap verecek ürün ve hizmetler sunmak için analiz ederiz. Bu verilerin saklanması ve işlenmesi Beauty Omelette Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’na tabidir.

 
Ticari Çerezler
·       İlgi alanlarınız ve seçimleriniz doğrultusunda hedeflediğiniz ürün/içeriğe benzer nitelikli olanların sunulması ve daha gelişmiş, kişiselleştirilmiş bir reklam portföyü sunarak kullanım deneyiminizi artırmaya yarar.

 
 

Çerezler üzerinden topladığımız verileri kimliğinizi belirlemek amacıyla kullanmayız. Çerezler bu Politika’da belirtilen amaçlar dışında kullanılmaz.

 

Çerez kullanımı zorunlu mudur?

 

Çerezleri kabul etmek, internet sitemizi kullanmak için zorunlu değildir ama size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Zorunlu çerezler dışındaki çerezleri silebilir veya engelleyebilirsiniz fakat bu halde internet sitemiz gerektiği gibi çalışmayabilir.

 

Yukarıda da anıldığı üzere zorunlu çerezlerin kullanımı internet sitesi veya mobil uygulamanın çalışması bakımından zorunlu olabilir. Bu nedenle tarayıcı ayarlarından engellendiği taktirde internet sitesi veya mobil uygulamaların tamamı veya bazı bölümleri çalışmayabilir.

 

Çerezleri nasıl kontrol ederim?

 

Çerezleri dilediğinizde silebilir ve/veya engelleyebilirsiniz. Cihazınızda halihazırda mevcut olan çerezleri silebilir ve internet tarayıcınızı çerezleri engelleyebilecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

 

Tarayıcınızdaki "Yardım" fonksiyonunu kullanarak ilgili ayarların yerini bulabilirsiniz. Tarayıcınızı ayarlamanız halinde, internet sitemizi her ziyaret edişinizde verdiğiniz bilgileri tekrar girmeniz gerekir ve internet sitesinde yer alan bazı hizmetler gerektiği gibi çalışmayabilir.

 

GİZLİLİK POLİTİKASI

 

BEAUTY OMELETTE TEKSTİL KOZMETİK PAZARLAMA SAN.TİC.LTD ŞTİ (“Beauty Omelette” veya “Biz”) internet sitesi veya mobil uygulamalarına ziyaretçi, kullanıcı veya müşteri olarak yaptığınız ziyaretler sırasında bizimle paylaştığınız verilerin korunması bizim için önemlidir. Bu nedenle sizler için bu Gizlilik Politikası’nı (“Politika”) hazırladık.

 

Ziyaretçi, kullanıcı veya müşteri olarak internet sitemizi veya dijital uygulamalarımızı kullandığınızda IP adresiniz ve konumunuz siteye giriş yaptığınız tarih ve zaman ile beraber loglanır. Bu bilgi, portalleri kullanımınızı analiz etme, kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını analiz etmede kullanılmakta olup üçüncü kişilerle paylaşılmaz. İnternet sitesi veya mobil uygulama ziyaretçilerimizin IP bilgileri kimliklerini belirlemede kullanılmaz.

 

Kişisel verileriniz de dahil olmak üzere diğer gizli bilgiler de bu Politika ile belirlenen amaç ve kapsam dışında üçüncü kişilere aktarılmaz veya üçüncü kişilerle paylaşılmaz.

 

Ziyaretçilerimiz, kullanıcılarımız ve müşterilerimizin gizliliğini korumak ve bilgi temininde güvenli bir deneyim sağlamak ve kişisel bilgilerin kullanılmasında, tamamen uluslararası alanda kabul edilen mahremiyet koruma standartlarıyla uyumlu bir anlayış benimsemekteyiz.

 

1.         Bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz

İnternet sitemiz veya mobil uygulamalarımızı, üye olmak suretiyle kullanırken ve ziyaret ederken veya elektronik bültenlerimize kayıt olduğunuzda kişisel verilerinizi bizimle paylaşmaktasınız.

 

1.1.   Bize sağladığınız kişisel verileriniz

İsminiz, soy isminiz, elektronik posta adresiniz, ev ve cep telefonu numaralarınız, ev adresiniz, kredi kartı bilgileriniz, konum bilginiz, mobil cihazınızdaki hesaplarınız, profilleriniz ve medya dosyalarınız gibi bilgileri kayıt olduğunuzda, müşteri hizmetleri ile irtibat kurduğunuzda veya herhangi bir ürün veya hizmetimizden yararlanırken bizimle paylaşmaktasınız.

 

1.2.   Otomatik olarak topladığımız kişisel verileriniz

Kullandığınız hizmetlerimiz, reklamlarımız, bizimle etkileşime geçme sıklığınız, kullandığınız cihazlara ilişkin bilgi ve veriler, hizmetleri kullanma sıklığınız, kategori tercihleriniz, saati, konuşma kayıtları, arama yapan telefona ait numara bilgiler veya tarihi gibi veriler ile çerezler üzerinden toplanan tarayıcı ve log bilgileri ve müşteri hizmetlerimiz ile yaptığınız görüşmeler kapsamında ses kayıtlarınız gibi veriler otomatik olarak program ve yazılımlarımız yardımıyla toplanmaktadır. Çerezlere ilişkin daha detaylı bilgi için lütfen bu Politika’nın 6. Maddesi ile internet sitemizde yer alan Çerez Politikamızı incelemenizi öneririz.

 

2.         Kişisel verilerinizi kullanma amaçlarımız

Bilgilerinizi paylaşmanız sizlere ürün ve hizmetleri gerektiği şekilde sunabilmemize, daha duyarlı hizmet vermemize ve internet sitelerimizi iyileştirmemize imkan tanıyacaktır. Bizimle paylaştığınız veya otomatik olarak sizden topladığımız verileriniz aşağıda sayılanlarla sınırlı olmamak üzere;

·            Ziyaretçi, kullanıcı ve müşterilerimize kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak ve kullanıcı tecrübesini daha kaliteli hale getirerek kullanıcı memnuniyetini arttırmak,

·            Ziyaretçi, kullanıcı veya müşterilerimizin bize izin verdiği ölçüde onlarla iletişime geçmek, hizmet ve kampanyalarımızdan haberdar etmek,

·            Beauty Omelette internet sitesi ve mobil uygulamalarının teknik açıdan fonksiyonlarını izlemek ve gerektiği gibi çalışmasını sağlamak,

·            Ziyaretçi, kullanıcı ve müşterilerimizin için Beauty Omelette internet sitesi ve mobil uygulamalarından ücretsiz olarak yararlanmasını sürdürebilmesi için reklam satış amaçları ile kullanmak,

·            Size yayınlarımızı göndermek,

·            Elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimlerde bulunmak,

·            Sorularınızı cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak,

·            Size yeni hizmetlerimiz hakkında bilgi vermek,

·            Beauty Omelette internet sitesi ve mobil uygulamaları veya iş birliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak,

·            Ziyaretçi, kullanıcı veya müşterilerimizin kimliğini ifşa etmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanmak,

·            Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve Beauty Omelette internet sitesi veya mobil uygulamaları içerisinde çıkabilecek sorunları ivedilikle gidermek,

·            Ziyaretçi, kullanıcı veya müşteri tecrübesini analiz ederek hizmetlerimizi geliştirmek ve iyileştirmek, içerik ve ürün çeşitliliğini arttırmak,

·            Sizinle hizmetlerimiz ile ilgili bu kapsamda iletişim kurmak (anlık mesaj, elektronik posta, sair çevrimiçi ve çevrimdışı mesaj/anlık bildirimler (push notifications)), tercih ve beğenileriniz doğrultusunda size seçenekler sunmak, teknik altyapı problemleri ile karşılaşmanız halinde sizlere teknik destek vermek, izlediğiniz ürünler ile ilgili güncel gelişmeleri ve ürün önerilerini sizinle paylaşmak;

·            Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili teknik ve hukuki tedbirleri almak (örneğin hukuka aykırı içerik paylaşılmasını önlemek)

·            Eğer sunduğumuz hizmetleri mobil cihazınızdan veya mobil uygulama üzerinden kullanıyorsanız coğrafi konum bilgilerinizi paylaşmanız sizden istenebilir. Böylelikle hizmetlerimizi kendi dijital platformlarımızla veya üçüncü kişiler ile iş birliği yaptığımız hallerde bu platformlarda da konum bilgilerinizi kişiselleştirmek ve coğrafi konumunuza (geolocation) ait bilgileri paylaştığınız durumlarda, bulunduğunuz bölge veya ülkeye göre size içerik veya içerikle ilgili bağlantılı reklam ve hizmetler sunmak, ihtiyaçlarınıza hızlı cevap vermek ve çözüm önerileri üretmek, hesabınızı veya;

·            Ziyaretçi, kullanıcı ve müşterilerimizin Beauty Omelette internet siteleri ve mobil uygulamalarından ücretsiz olarak yararlanmasını sürdürülebilmesi için reklam satışı amaçlarıyla kullanılmaktadır.

 

2.1.        İnternet sitemiz veya mobil uygulamalarımız aracılığıyla bizimle paylaştığınız veriler

Beauty Omelette internet sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden üye veya kayıt olduğunuzda ya da elektronik haber bültenine kayıt olmak suretiyle çeşitli çevrimiçi yollarla bilgilerinizi bizimle paylaşmayı seçebilirsiniz. Kişisel verilerinizi elektronik posta, telefon veya mektupla müşteri hizmetleri temsilcilerimizden biri ile irtibat kurarak bizimle paylaşabilirsiniz. Bazen Beauty Omelette, kişisel bilgilerinizi Beauty Omelette dışındaki üçüncü şahıslardan da edinebilir. Bu, müşterisi olduğunuz bir şirketin satın alınması ya da kişisel bilgilerinizin ortak şirketlerimizden biri tarafından, söz konusu şirketlerce açık rızanızın alındığı durumlarda, açıklanması şeklinde olabilir.

Beauty Omelette internet sitesine Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlarda yer alan hesaplarınız aracılığıyla da isim, soy isim, doğum tarihi, elektronik posta adresi vb. bilgileri girmeden kayıt olmak mümkündür. İşbu Politika kapsamında sosyal ağlar üzerinden hizmetlerimize kayıt olmayı tercih etmeniz halinde, söz konusu sosyal ağlar tarafından tarafımıza gönderilen verileri işleme, aktarma ve saklama yetkilerini vermiş olursunuz. Verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere dair güncel listeyi kontrol etmeniz ve işbu Politika’nın 3. Maddesini incelemeniz tavsiye edilir.

·       AKADEMİ GRUP ESTETİK SAĞLIK HİZM.GIDA TUR.OTOM.İNŞ.MÜŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

·       BO KOZMETİK MEDİKAL TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ

 

Kamuya ifşa etmeyi tercih ettiğiniz (örn. yorum yazmak, oy vermek, puanlama yapmak, tavsiye vermek ve düşüncelerinizi açıklamak gibi) ve diğer ziyaretçi veya kullanıcıların ulaşabileceği ve görebileceği şekilde bilgi veya kişisel verilerinizi paylaşmanız durumunda (örn. fotoğrafınız, isminiz, soy isminiz, doğum tarihiniz, takma isminiz (nickname)) tarafınızdan ifşa edilmiş olarak kabul edilir ve açık rızanız olmadan istatistik, reklam veya promosyon amaçları için kullanabiliriz. İfşa ettiğiniz kişisel verilerinizin üçüncü kişiler veya başka siteler tarafından kullanıldığı hallerde herhangi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.

 

2.2.        İnternet sitemiz veya mobil uygulamalarımız üzerinden ziyaretçi olarak bizimle paylaştığınız veriler

İnternet sitemizi veya dijital platformlarımızı kayıt olmadan ziyaret etmeniz halinde, dijital ortamdaki davranışlarınız (tıklama sayınız, sekmeleri açma sıklığınız veya ilgi gösterilen başlıklar gibi), IP adresiniz ve kullandığınız cihazlar hakkında bilgi toplayabiliriz. Söz konusu bu bilgiler, kişilerin kimliğinin belirlenmesine olanak sağlamaksızın sadece analiz ve istatistiki amaçlarla toplanmaktadır.

 

3.         Verilerin Paylaşılması

Kişisel bilgileriniz, ürün ve hizmetlerin sunumuyla sınırlı olmak üzere; Beauty Omelette ve aşağıda isimleri belirtilen iş birliği yaptığı gerçek veya tüzel kişilere aktarılabilir ve size özel ürün seçeneklerimiz ya da fırsatlar hakkında sizinle iletişim kurulabilir. Beauty Omelette kişisel bilgilerinizi istatistikler çalışmalar yapmak amacıyla da kullanabilir ve sadece bu çalışmaların yapılması amacıyla iş birliği yaptığı gerçek ve tüzel kişiler ile paylaşabilir. İnternet sitemizin kullanım sıklığına ve şekline dair bilgilerinizi çerez dosyaları üzerinden alırız. Dilediğinizde internet tarayıcısı ayarlarınızı değiştirerek bu bilgi paylaşımını sonlandırabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için lütfen bu Politika’nın 6. Maddesini inceleyiniz.

·       AKADEMİ GRUP ESTETİK SAĞLIK HİZM.GIDA TUR.OTOM.İNŞ.MÜŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

·       BO KOZMETİK MEDİKAL TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ

 

3.1.   İş birliği yapılan gerçek veya tüzel kişilerle kişisel verilerin paylaşılması

Beauty Omelette iş birliği yaptığı tüzel veya gerçek kişilerle ortaklaşa olarak, size bir ürün satabilir ya da bir hizmet sunabilir. Böyle durumlarda, Beauty Omelette’ye üyelik formu, elektronik bülten vb. yollarla kayıt olmanızdan önce Beauty Omelette tarafından böyle bir ortaklığın mevcut olduğu ve ortağımızın kim olduğu hususunda size önceden bilgi verilecektir.

·       AKADEMİ GRUP ESTETİK SAĞLIK HİZM.GIDA TUR.OTOM.İNŞ.MÜŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

·       BO KOZMETİK MEDİKAL TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ

 

Beauty Omelette, kişisel verilerinizi başka üçüncü kişilere, kendi amaçları için kullanmalarına olanak verecek şekilde, satmaz veya bu kişilerle bu amaçlarla paylaşmaz.

 

4.         İnternet sitemiz veya mobil uygulamalar tarafından üçüncü kişi internet siteleri veya mobil uygulamalara verilen linkler

İnternet sitemizde veya mobil uygulamalarımızda üçüncü kişilere ait internet sitelerine, portallere veya mobil uygulamalara linkler verebiliriz. Fakat bu sitelerde yer alan üçüncü kişilerin tabi olduğu gizlilik politikalarının uygulanması hususunda hiçbir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Beauty Omelette dışındaki kişilere ait internet siteleri veya mobil uygulamalar kapsamındaki gizlilik politikaları işbu Politika’dan farklı olabilir. Bu nedenle, üçüncü kişilerin gizlilik politikaları ile kişisel verileri işleme politikalarını incelemeniz tavsiye edilir.

 

5.         Bizimle paylaştığınız bilgilerin gizliliğin korunması

Bize emanet ettiğiniz bilgileri koruma konusundaki sorumluluğumuzun farkındayız. Bizimle paylaştığınız kişisel verileri gizli tutmayı, bunları ticari sır olarak saklamayı ve gizli bilgilerin gizliliğinin devam ettirilmesi hususunda verilerinizin yetkisiz üçüncü kişilere veya kamuya ifşasını önlemek için tedbirler almaktayız. Aldığımız idari ve teknik tedbirler için internet sitemizde yer alan Beauty Omelette Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’nı incelemeniz önerilir.

 

5.1.   Güvenlik

Beauty Omelette olarak; güvenli veri tabanları, sunucular, firewall’lar (güvenlik yazılımları) ve elektronik posta bilgilerinin şifrelenmesi dahil, güncel teknolojik gelişmeler ışığında kişisel verileriniz de dahil olmak üzere, bilgilerinizi korumak için mevcut bilgi ve veri değerlerinin ve risk durumunun analizini yaparak en geniş ve uygun önleyici güvenlik önlemlerini almayı ve üçüncü kişiler tarafından siber saldırı gerçekleşmesi sonucunda herhangi bir kullanıcıya ait bilgilerin çalınması, sistemden silinmesi veya değiştirilmesi halinde işbu hususu en kısa süre zarfında kişisel veri sahibine ve yetkili idari makamlara bildirmeyi taahhüt etmekteyiz.

 

6.         Çerezler ve Beacon (Konum Talepli Reklam Uygulaması) Üzerinden Toplanan Veriler

İşbu Politika kapsamında yer alan Çerezler (“Cookies”), Beauty Omelette tarafından yürütülen internet siteleri ve mobil platformlar, üçüncü parti programlar veya internet siteleri üzerinden erişilen ve kullanılan platformlar için geçerlidir.

Çerezler bir internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesi, daha uygun, ilgiye dayalı reklam sunma, ziyaretçiler için ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir internet sitesi/uygulama ve reklam portföyü sunmak amacıyla cihazlara (bilgisayar, telefon, tablet) yerleştirilen küçük veri parçacıklarıdır.

Beauty Omelette internet siteleri ve mobil uygulamalarına ait kullanım bilgileriniz, bahsi geçen Çerezler ile elde edilmektedir. Çerezler bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak internetin kullanımını kolaylaştırır. Çerezler, Beauty Omelette tarafından yürütülen internet siteleri ve mobil platformların kaç kişi tarafından kullanıldığı, bir kişinin Beauty Omelette internet siteleri ve mobil platformlarını hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiği ve ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olurlar.

Çerezler, ana bellekten veya elektronik postadan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta Çerezler’i kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse Çerezler’in gelmemesi veya Çerezler gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. Ziyaretçi veya kullanıcı, işbu ayarları değiştirmediği sürece çerez kullanımına açık onay vermiş olduğu kabul edilir.

Çerezler ve beacon gibi teknolojileri kullanabilir, bunları cihazınıza yerleştirebiliriz. Çerezler vb. teknoloji ve paketleri kabul etmemeniz halinde Beauty Omelette internet siteleri ve mobil platformları beklediğiniz fonksiyonları gerçekleştiremeyebilir veya aksaklıklar oluşabilir.

Çerezler üzerinden alınan verileri üçüncü kişilerle reklam amaçlarıyla paylaşabiliriz. Daha detaylı bilgi için lütfen internet sitemizde yer alan Çerez Politikamızı inceleyiniz.

 

7.         Bilgilerinizin Yönetimi

Bize başvurarak verilerimizin saklanmasını istemediğinizi belirtmeniz halinde, sistemimizin işleyişi için gerekli olmayan ve kanuni yükümlülüğü gereği saklamak zorunda olmadığımız veya kanunda saklanması için öngörülen sürelerin sona erdiği verileri ilgili mevzuatta öngörülen koşullar ve yöntemlerle silmeyi, yok etmeyi veya anonimleştirmeyi taahhüt ederiz.

Bize vereceğiniz destek ile kişisel bilgilerinizi, teknolojik imkanlar ışığında güncel ve doğru şekilde saklarız. Veri tabanlarımızda size dair hangi kişisel verileri tuttuğumuz da dahil olmak üzere Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda yer alan diğer hak taleplerinizi internet sitemizde yer alan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’nda da belirtilen usul ile elektronik posta adresine göndereceğiniz bir elektronik posta ile talep edebilirsiniz.

 

8.         Elektronik iletilerin engellenmesi

Dilediğiniz anda pazarlamaya veya reklam amaçları ile size gönderdiğimiz elektronik posta veya anlık ileti hizmetlerinden, size mesajlarda sağlanan yöntemler ile çıkabilirsiniz. Bu durumda, mevzuat tarafından aksi öngörülmedikçe veri tabanlarımızda yer alan kişisel verileriniz silinecek, yok edilecek veya anonimleştirilecektir. Bu işlemlere dair detaylı bilgi için internet sitemizde yer alan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’nı inceleyebilirsiniz.

 

9.         Çocuklar

Beauty Omelette olarak, iş birliği yaptığımız gerçek ve tüzel kişiler de dahil olmak üzere tüm departmanlarımız çocuklarınızın kişisel verilerinin hassasiyetinin farkında olup bu verilerin korunması hususunda en yüksek mertebede özeni göstermekteyiz. Çocuğunuzun kişisel verilerinin bizimle paylaşılması veli veya yasal temsilcinin sorumluluğundadır. Veli/yasal temsilci onayı olmadan paylaşılan kişisel veriler de dahil olmak üzere çocuğunuzun kişisel verileri için bizlerle elektronik posta adresinden iletişime geçebilirsiniz.

18 yaşından küçük kullanıcıların verilerini kasten işlememekte olup, ebeveynlere çocuklarının çevrimiçi aktivitelerinin denetlenmesinde aktif bir rol üstlenmelerini tavsiye ederiz.

 

10.       Politika’mızda yapılan değişiklikler

Politikamız, müşterilerimizin kolay erişimi ve bilgilendirilmesi için www.beautyomelette.com adresinde yayınlanmaktadır. Beauty Omelette, işbu Politika da dahil olmak üzere diğer politikalarını da kullanıcılarına, abonelerine veya ziyaretçilerine önceden haber vermeden, tek taraflı olarak değiştirebilir.

Politikalarımız www.beautyomelette.com adresinde yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer. İşbu sebeple Politika güncellemelerini takip etmenizi öneririz.

 

11.       Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

İşbu Gizlilik Politikası Türkiye Cumhuriyeti kanunların tabidir. Gizlilik Politikası’nın uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde İstanbul Çağlayan Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.

 

12.      İletişim İzni

İşbu Gizlilik Politikası’nı kabul etmekle, bizimle paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişimin telefon, kısa mesaj (SMS), elektronik posta ve benzeri yollarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve Beauty Omelette’nin sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu üçüncü kişilere aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız.

 

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ

POLİTİKASI

 

BEAUTY OMELETTE TEKSTİL KOZMETİK PAZARLAMA SAN.TİC.LTD ŞTİ
 

 (“Beauty Omelette”)

 

2018

 

1.       AMAÇ
BEAUTY OMELETTE TEKSTİL KOZMETİK PAZARLAMA SAN.TİC.LTD ŞTİ olarak; müşterilerimiz, tüketicilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımız dahil gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve insan haklarına ilişkin ülkemizin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak işlenmesi ve verisi işlenen ilgili kişilerin haklarını etkin şekilde kullanılmasının sağlanması önceliğimizdir.

Bu nedenle, sayılanlarla sınırlı olmamak üzere; çalışanlarımızın, ziyaretçilerimizin, iş bağlantılarımızın, iş ortaklarımızın, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, tüketicilerimizin internet sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımızın, kısacası faaliyetlerimiz sırasında edindiğimiz tüm kişisel verilere ilişkin verinin işlenmesi, saklanması, aktarılmasına ilişkin işlemleri Beauty Omelette olarak Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasına (“Politika”) göre gerçekleştirmekteyiz.

Kişisel verilerin korunması ve kişisel verileri toplanan gerçek kişilerin temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesi kişisel verilerin işlenmesine ilişkin polikamızın temel prensibidir. Bu nedenle kişisel verinin işlendiği tüm faaliyetlerimizi,  özel hayatın gizliliğinin korunması, haberleşmenin gizliliği, düşünce ve inanç özgürlüğü, etkili kanun yollarını kullanma haklarını gözeterek sürdürmekteyiz.

Kişisel verilerin korunması için mevzuat ve güncel teknolojiye uygun şekilde ilgili verinin niteliğinin gerektirdiği  tüm idari ve teknik koruma tedbirlerini almaktayız.

İşbu Politika, ticari veya sosyal sorumluluk ve benzeri faaliyetlerimiz sırasında paylaşılan kişisel verilerin KVKK’da anılan ilkeler çerçevesinde işlenmesi, saklanması, aktarılması ve silinmesi ya da anonim hale getirilmesine dair izlediğimiz yöntemleri açıklamaktadır.

 

2.       KAPSAM
Müşterilerimiz, tüketicilerimiz, iş bağlantılarımız, iş ortaklarımız, çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, potansiyel müşterilerimiz, üçüncü kişiler de dahil olmak üzere Şirket tarafından işlenen tüm kişisel veriler bu Politika’nın kapsamındadır.

Politikamız, Şirket’in sahibi olduğu ya da Şirket tarafından yönetilen, tüm kişisel verilerin işlenmesine yönelik faaliyetlerde uygulanmakta olup KVKK ve kişisel verilere ilişkin ilgili diğer mevzuat ve bu alandaki uluslararası standartlar gözetilerek ele alınmış ve hazırlanmıştır.

 

3.       TANIM ve KISALTMALAR
Bu bölümde Politika’da geçen özel terim ve deyimler, kavramlar, kısaltmalar vb. kısaca açıklanır.

3.1.               Şirket:  [*] (Beauty Omelette)

3.2.               Açık Rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye ve özgür iradeye dayanan, tereddüte yer bırakmayacak açıklıkta, sadece o işlemle sınırlı olarak verilen onay.

3.3.               Anonim Hale Getirme: Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir.

3.4.               Çalışan: Şirket Personeli.

3.5.               Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi): Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.

3.6.               Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.

3.7.               Özel Nitelikli Kişisel Veri: Kişilerin, ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf yada sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri.

3.8.               Kişisel Verilerin İşlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, saklanması, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.

3.9.               Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak veri sorumlusu adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.

3.10.           Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasında ve yönetilmesinden sorumlu gerçek veya tüzel kişi.

3.11.           KVK Kurulu: Kişisel Verileri Koruma Kurulu.

3.12.           KVK Kurumu: Kişisel Verileri Koruma Kurumu.

3.13.           KVKK: 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.

3.14.           Politika: Beauty Omelette Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası.

 

4.       ROL VE SORUMLULUKLAR
E-Ticaret Yöneticisi: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasında ve yönetilmesinden sorumlu gerçek veya tüzel kişi.Kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.

E-Ticaret Uzmanı: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak veri sorumlusu adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.

 

5.       HUKUKİ YÜKÜMLÜLÜKLER
KVKK uyarınca veri sorumlusu olarak kişisel verilerin korunması ve işlenmesi kapsamında hukuki yükümlülükler aşağıda sıralanmıştır:

 

5.1. Aydınlatma yükümlülüğümüz
Veri Sorumlusu olarak kişisel verileri toplarken;

➢         Kişisel verilerinizin hangi amaçla işleneceği,

➢         Kimliğimiz, varsa temsilcimizin kimliğine ilişkin bilgiler,

➢         İşlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği,

➢         Verileri toplama yöntemimiz ve hukuki sebebi,

➢         Kanundan doğan haklar,

 

hususlarında İlgili Kişi’yi aydınlatma yükümlülüğümüz bulunmaktadır.

 

Şirket olarak kamuoyuna açık olan işbu Politikamızın açık, anlaşılır, kolay erişebilir olmasına özen göstermekteyiz.

 

5.2. Veri güvenliğini sağlama yükümlülüğümüz
Veri Sorumlusu olarak uhdemizde bulunan kişisel verilerin güvenliğini sağlamak için mevzuatta öngörülen idari ve teknik tedbirleri almaktayız. Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler ve alınan tedbirler işbu Politika’nın 9. ve 10. bölümlerinde detaylandırılmaktadır.

 

6.       KİŞİSEL VERİLERİN SINIFLANDIRILMASI
6.1. Kişisel veriler
Kişisel veriler; kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgilerdir.

Kişisel verilerin koruması sadece gerçek kişiler ile ilgili olup tüzel kişilere ait, içerisinde gerçek kişiye ilişkin bilgi içermeyen bilgiler kişisel veri koruması dışında bırakılmıştır. Bu nedenle işbu Politika tüzel kişilere ait verilere uygulanmaz.

 

6.2. Özel nitelikli kişisel veriler
Kişilerin, ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları ile kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf yada sendika üyelikleri, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel verilerdir.

 

7.       KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ
7.1. Kişisel verileri işleme ilkelerimiz
Kişisel verileri aşağıda yer alan ilkeler uyarınca işlemekteyiz.

7.1.1. Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işleme

Kişisel verileri dürüstlük kurallarına uygun, şeffaf ve aydınlatma yükümlülüğümüz çerçevesinde işlemekteyiz.

 

7.1.2. Kişisel verilerin doğru ve gerektiğinde güncel olmasını sağlama

İşlenen verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamak için veri işleme prosedürlerimizde gerekli tedbirleri alırız. Kişisel Veri Sahibi’ne de verilerini güncellemesi ve var ise işlenen verilerindeki hataları düzeltmesi için bize başvurmasına olanak sunarız.

 

7.1.3. Belirli, açık ve meşru amaçlarla işleme

Şirket olarak kişisel verileri kapsamı  ve içeriği açıkça  belirlenmiş, mevzuat ve ticari hayatın olağan akışı çereçevesinde faaliyetlerimizi sürdürmek için belirlenen meşru amaçlarımız dahilinde işlemekteyiz.

 

7.1.4. Kişisel verilerin işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması

Kişisel verileri açık ve kesin olarak belirlediğimiz amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işlemekteyiz.

 

İlgili olmayan veya işlenmesine ihtiyaç duyulmayan kişisel verilerin işlenmesinden kaçınmaktayız. Bu nedenle, yasal gereklilik olmadığı sürece özel nitelikte kişisel verileri işlememekte veya işlememiz gerektiğinde konuya ilişkin açık rıza almaktayız.

 

7.1.5. Kanuni düzenlemeler tarafından öngörülen ve ticari meşru menfaatlerimiz süresince kişisel verilerin saklanması

Mevzuattaki bir çok düzenleme kişisel verilerin belirli bir süre saklanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle, işlediğimiz kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya kişisel verilerin işlenme amaçları için gerekli olan süre kadar saklamaktayız.

 

Mevzuatta öngörülen saklama süresinin sona ermesi veya işleme amacının ortadan kalması durumunda kişisel verileri silmekte, yok etmekte veya anonim hale getirmekteyiz. Saklama sürelerine ilişkin ilke ve prosedürlerimiz işbu Politika’nın 9.1. maddesinde detaylandırılmaktadır.

 

7.2. Kişisel verileri işleme amaçlarımız
Şirket olarak kişisel verileri sayılanlarla sınırlı olmamak üzere aşağıda sayılanlarla benzer amaçlar için işlemekteyiz:

 

➢         Faaliyetlerimizin yürütülmesi,

➢         Sözleşme kapsamında ve hizmet standartları çerçevesinde müşterilere destek hizmeti sağlamak,

➢         Müşterilerimizin tercih ve ihtiyaçlarının tespit edilerek müşterilerilerimize verilecek hizmetlerin bu kapsamda şekillendirilmesi, kişiselleştirilmesi, güncellenmesi,

➢         Yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirilmesini sağlamak,

➢         Pazar araştırmaları ve istatistiksel çalışmalar yapabilmek,

➢         Anket, yarışma, promosyon ve sponsorluklar,

➢         Etkinliklerin düzenlenmesi,

➢         İş başvurularını değerlendirmek,

➢         Şirket ile iş ilişkisinde bulanan kişiler ile irtibat sağlamak,

➢         Pazarlama,

➢         Uyumluluk yönetimi,

➢         Satıcı / tedarikçi yönetimi,

➢         Reklam,

➢         Yasal raporlama,

➢         Faturalandırma.

 

7.3. Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi
Özel nitelikli kişisel veriler kanunlarda öngörülen ve KVK Kurulu’nun öngördüğü idari ve teknik tedbirler alınarak ve açık rıza var ise, veya mevzuatın zorunlu kıldığı hallerde, tarafımızdan işlenir.

Sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler, kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenebilmekte olduğundan, tarafımızdan çalışanlarımızın verisi dışında işlenmez. Çalışanlarımıza ait bu tür veriler ise kanunlarda  öngörülen kişilerce işlenebilir.

 
7.4. Sair üyelikler kapsamında kişisel verilerin işlenmesi
Programlarımıza üye olmak, kampanyalarımızdan faydalanmak, sunduğumuz avantajlardan haberdar olmak vb. amaçlar ile sitemize veya sunduğumuz programlardan birine üye olmanız halinde üyelik formları ile kişisel verilerinizi toplamakta, paylaştığınız kişisel verilerinizi işlemekte ve aktarmaktayız.

 

7.5. İnternet sitemizde yer alan çerezler üzerinden toplanan kişisel verilerin işlenmesi
Çerezleri, internet sayfamızın işleyiş biçimini ve kullanımını geliştirmeye yönelik olarak kullanmakta ve internet sitemizde geçirdiğiniz vakti daha verimli ve keyifli hale getirmeye çalışmaktayız. Bunlara ek olarak, internet sitemizde yaptığınız tercihleri hatırlamaya yönelik bazı çerezlerden yararlanmakta ve bu sayede size geliştirilmiş ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlamaktayız.

İnternet sitemizde yer alan çerezler üzerinden kişisel verilerinizi toplayabilir, topladığımız verileri işleyebilir, aktarabilir ve saklayabiliriz.

 

Kişisel verilerinizin çerezler aracılığıyla toplanıp işlenmesini istemiyorsanız internet sitemizde yer alan çerezleri reddedebilirsiniz. Çerezleri reddetmeniz durumunda internet sitemizin gerektiği gibi çalışmayabileceğini ve mal ve hizmetlerin görüntülenmesi veya sunulmasında aksaklıklar meydana gelebileceğini hatırlatırız.

 

İnternet sitemizde kullandığımız çerezlere ilişkin detaylı bilgi için “Çerez Politikamızı” inceleyebilirsiniz.

 

7.6. Kişisel verilerin işlenmesinde açık rızanın aranmadığı istisnai haller
Aşağıda sayılan ve kanundan doğan istisnai hallerde açık rıza alınmadan kişisel verileri işleyebiliriz:

➢         Kanunlarda açıkça öngörülmesi;

➢         Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması;

➢         Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması;

➢         Temel hak ve özgürlüklere zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusu olarak meşru menfaatlerimiz için verilerinizi işlememizin zorunlu olması.

 

Özel nitelikli kişisel verilerin İlgili Kişi’nin açık rızası olmadan işlenebileceği istisnai durumlar işbu Politika’nın 7.3 maddesinde belirtilmiştir.

 

8.       KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI
8.1. Kişisel verilerin yurt içine aktarımı
Şirket olarak, kişisel verilerin aktarılması konusunda KVKK’da öngörülen ve KVK Kurulu tarafından alınan karar ve düzenlemelere uygun bir şekilde hareket etmekteyiz.

Mevzuatta yer alan istisnai haller saklı kalmak kaydıyla,  kişisel veriler ve özel nitelikli veriler İlgili Kişi’nin açık rızası olmadan başka gerçek kişilere veya tüzel kişilere tarafımızdan aktarılmaz.

 

KVKK ve sair mevzuatın öngördüğü istisnai hallerde İlgili Kişi’nin açık rızası olmadan da veriler mevzuatta öngörülen şekilde ve sınırlarla bağlı olarak yetkili kılınan idari veya adli kurum veya kuruluşa aktarılabilir.

 

Ayrıca, mevzuatın öngördüğü istisnai haller ile;

➢         Politika’nın 7.6. maddesinde açıklanan hallerde,

➢         Özel nitelikli kişisel veriler hususunda Politika’nın 7.3. maddesinde sayılan hallerde,

➢         KVK Kurulu’nun ve ilgili mevzuatın öngördüğü tedbirlerin alınması ile birlikte İlgili Kişi’nin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlara,

 

açık rıza aranmadan aktarılabilir.

 

8.2. Kişisel verilerin yurt dışına aktarımı
Kişisel verileri kural olarak İlgili Kişi’nin açık rızası olmadan yurt dışına aktarılmaz. Ancak işbu Politika’nın 7.3. ve 7.6. maddelerinde yer alan istisnai hallerinin birinin var olduğu durumlarda yurt dışında bulunan üçüncü kişilerin ancak:

➢         KVK Kurulu’nun ilan ettiği yeterli korumanın olduğu ülkelerde bulunması;

➢         Yeterli korumanın olmadığı ülkelerde yer alması halinde Türkiye’de ve söz konusu yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve KVK Kurulu’nun iznin bulunması;

 

hallerinde açık rıza olmadan kişisel veriler yurt dışında aktarılabilir. Kişisel verileriniz,  size daha iyi hizmet sağlamak, internet sitemizi müşterilerimizin, üyelerimizin ve tüketicilerimizin ihtiyaç ve tercihlerine göre kişiselleştirilmesi, ürün ve hizmetlerimizin promosyonu, arama motorlarımızın tercihlerinizi hatırlaması vb. amaçlar için yurt dışında bulunan iş ortaklarımıza kişisel verileriniz aktarılabilir ve iş ortaklarımız ve üçüncü kişiler tarafından işlenebilir.

 

8.3. Kişisel verilerin aktarıldığı kurum ve kuruluşlar
Kişisel veriler sayılanlar sınırlı olmamak üzere;

➢         Tedarikçilerimize,

➢         İş ortaklarımız ve iş bağlantılarımıza,

➢         Hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına,

➢         Hukuken yetkili özel hukuk kişilerine,

➢         Hissedarlarımıza,

yukarıda açıklanan ilke ve kurallara göre aktarılabilir.

 

8.4. Kişisel verilerin hukuka uygun olarak aktarılmasına ilişkin aldığımız tedbirler
8.4.1. Teknik tedbiler

Kişisel verileri korumak için sayılanlarla sınırlı olmamak üzere;

➢         Kişisel verilerin mevzuata uygun olarak işlenmesi ve saklanması için şirket içi  teknik organizasyonu yapmakta,

➢         Kişisel verilerinizin saklanacağı veri tabanlarının güvenliği İş Ortaklarımız tarafından sağlanmakta,

➢         Oluşturulan teknik alt yapının süreçlerini takip etmekte ve denetimlerini yapmakta,

➢         Aldığımız teknik tedbilerin ve denetim süreçlerinin raporlanmasına ilişkin prosedürleri belirlemekte,

➢         Teknik tedbirleri periyodik olarak güncellemekte ve yenilemekte,

➢         Riskli durumlar yeniden incelenerek gerekli teknolojik çözümler üretilmekte,

➢         Virüs koruma sistemleri, güvenlik duvarı ve benzeri yazılımsal veya donanımsal güvenlik ürünleri kullanmakta ve teknolojik gelişmelere uygun güvenlik sistemleri kurmaktayız,

➢         Teknik konularda uzman çalışanlar istihdam etmekteyiz veya teknik uzman çalışanları olan iş ortaklarıyla çalışmaktayız..

 

8.4.2. İdari tedbirler

Kişisel verilerinizi korumak için sayılanlarla sınırlı olmamak üzere;

➢         Şirketimiz içerisindeki şirket ve iştirak çalışanları da dahil olmak üzere kişisel verilere erişim politika ve prosedürleri oluşturmakta,

➢         Çalışanlarımızı kişisel verilerin hukuka uygun bir şekilde korunması ve işlenmesine ilişkin bilgilendirmekte ve eğitmekte,

➢         Çalışanlarımız ile yaptığımız sözleşmelerde ve/veya oluşturduğumuz Politikalarda, Şirket Çalışanlarımız tarafından kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesi durumlarında alınacak tedbirleri kayıt altına almakta,

➢         Birlikte çalıştığımız veri işleyenler veya veri işleyenlerin ortaklarının kişisel verilerin işlenmesi faaliyetlerini denetlemekteyiz.

 

9.       KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI
9.1. Kişisel verilerin ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanması
Kişisel verileri mevzuatta öngörülen saklama süreleri saklı kalmak kaydıyla, kişisel verilerin işleme amacının gerektirdiği süre boyunca saklamaktayız.

 

Kişisel verileri birden fazla amaç ile işlediğimiz hallerde, verinin işleme amaçlarının ortadan kalkması veya İlgili Kişi’nin talebi üzerine verilerin silinmesine mevzuatta bir engel olmaması durumunda veriler silinir, yok edilir veya anonimleştirilerek saklanır. Yok etme, silme veya anonimleştirme hususlarında mevzuat hükümleri ve KVK Kurulu kararlarına uyulur.

 

9.2. Kişisel verilerin saklanmasına ilişkin aldığımız tedbirler
9.2.1. Teknik tedbirler

➢         Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ve anonimleştirilmesi için teknik alt yapılar ve bunlara ilişkin denetim mekanizmaları oluşturmakta,

➢         Kişisel verilerin güvenli şekilde saklanması için gerekli tedbirleri almakta,

➢         Teknik uzmanlığı olan çalışanlar istihdam etmekte,

➢         Oluşabilecek risklere karşı iş sürekliliği ve acil durum planları oluşturup bunların uygulanmasına ilişkin sistemler geliştirmekte,

➢         Kişisel verilerin saklama alanlarına ilişkin teknolojik gelişmeler uyarınca güvenlik sistemleri kurmaktayız.

 

9.2.2. İdari tedbirler

➢         Kişisel verilerin saklanması ile ilgili teknik ve idari riskler hakkında çalışanlarımızı bilgilendirerek farkındalık yaratmakta,

➢         Kişisel verilerin saklanması için üçüncü kişilerle iş birliği yapılması durumunda kişisel verilerin aktarıldığı şirketler ile yapılan sözleşmelere; kişisel verilerin aktarıldığı kişilerin, aktarılan kişisel verilerin korunması ve güvenli saklanması amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasına ilişkin hükümlere yer vermekteyiz.

 

10.   KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİ
10.1. Kişisel verilerin güvenliğine ilişkin yükümlülüklerimiz
Kişisel verilerin;

➢         Hukuka aykırı işlenmesini önlemek,

➢         Hukuka aykırı erişimini önlemek,

➢         Hukuka uygun olarak saklanmasını sağlamak,

 

için teknolojik olanaklar ve uygulama maliyetlerine göre idari ve teknik tedbirler almaktayız.

 

10.2. Kişisel verilerin hukuka aykırı işlenmesini önlemek için aldığımız tedbirler
➢         Şirketimiz içerisinde gerekli denetimleri yapmakta ve yaptırmakta,

➢         Çalışanlarımızı kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesi hakkında eğitmekte ve bilgilendirmekte,

➢         Şirketimizin yürüttüğü faaliyetler detaylı olarak tüm iş birimleri özelinde değerlendirilmekte, söz konusu değerlendirme sonucunda ilgili birimlerin gerçekleştirdiği ticari faaliyetler özelinde kişisel verileri işlemekte,

➢         Kişisel verilerin işlenmesi amacıyla üçüncü kişilerle iş birliği yapıldığı hallerde kişisel verileri işleyen şirketler ile yapılan sözleşmelerde; kişisel verileri işleyen kişilerin gerekli güvenlik tedbirlerinin almasına ilişkin hükümlere yer vermekte,

➢         Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi veya veri sızıntısı olması halinde KVK Kurul’una durumu bildirerek bu hususta mevzuat tarafından öngörülen incelemeleri yapmakta ve tedbirleri almaktayız.

 

10.2.1. Kişisel verilere hukuka aykırı erişimi engellemek için alınan teknik ve idari tedbirler

Kişisel verilerin hukuka aykırı erişimini engellemek için;

➢         Teknik uzmanlığı olan çalışanlar istihdam etmekte veya teknik uzmanlığa sahip çalışanların istihdam edildiği iş ortaklarıyla çalışılmasına özen gösterilmekte,

➢         Teknik tedbirleri periyodik olarak güncellemekte ve yenilemekte,

➢         Şirketimiz içerisinde erişim yetkilendirme prosedürleri oluşturmakta,

➢         Aldığımız teknik tedbirlerin ve denetim süreçlerinin raporlanmasına ilişkin prosedürleri belirlemekte,

➢         Şirketimiz içerisinde kullanılmakta olan veri kayıt sistemlerini mevzuata uygun şekilde oluşturmakta ve periyodik olarak denetimlerini yapmakta,

➢         Oluşabilecek risklere karşı acil yardım planları oluşturup bunların uygulanmasına ilişkin sistemler geliştirmekte,

➢         Çalışanlarımızı kişisel verilere erişim, yetkilendirme hususlarında eğitmekte ve bilgilendirmekte,

➢         Kişisel verilerin işlenmesi, saklanması gibi faaliyetler amacıyla üçüncü kişilerle iş birliği yapıldığı hallerde kişisel verilere erişim sağlayan şirketler ile yapılan sözleşmelerde; kişisel verilere erişim sağlayan kişilerin gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasına ilişkin hükümlere yer vermekte,

➢         Kişisel verilere hukuka aykırı erişimi engellemeyi sağlamak üzere teknolojik gelişmeler dahilinde güvenlik sistemleri kurmakta,

➢         Bu başlık altında, yukarıda yer alan faaliyetlerin iş ortaklarımız vasıtasıyla yerine getirildiği hallerde veya teknik uzmanlığa sahip çalışanların istihdam edildiği iş ortaklarıyla çalışılmasına özen göstermekteyiz.

 

10.2.2. Kişisel verilerin hukuka aykırı ifşası durumunda aldığımız tedbirler

Kişisel verilerin hukuka aykırı ifşasının engellenmesine yönelik idari ve teknik tedbirler almakta ve ilgili prosedürlerimize uygun şekilde bunları güncellemekteyiz. Kişisel verilerin yetkisiz olarak ifşa edildiğinin tespit etmemiz halinde bu durumu İlgili Kişi’ye ve KVK Kurulu’na bildirmek için mevzuata uygun şekilde sistem ve alt yapılar oluşturmaktayız.

 

Alınan tüm idari ve teknik tedbirlere rağmen hukuka aykırı bir ifşa gerçekleşmesi durumunda KVK Kurulu tarafından gerek görülmesi halinde, bu durum, KVK Kurulu’nun internet sitesinde veya başka bir yöntemle ilan edilebilecektir.

 

11.   KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI
Aydınlatma yükümlülüğümüz kapsamında Kişisel Veri Sahibi’ni bilgilendirmekte ve bu bilgilendirmeye ilişkin sistem ve alt yapılar kurmaktayız. Kişisel Veri Sahibi’nin kişisel verilerinize ilişkin haklarını kullanması için gerekli olan teknik ve idari düzenlemeleri yapmaktayız.

 

Kişisel Veri Sahibi kişisel verileri üzerinde;

➢         Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme,

➢         Kişisel veriler işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

➢         Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

➢         Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

➢         Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

➢         Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

➢         Yukarıda bahsedilen düzeltme, silme veya yok etme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

➢         İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhe bir sonuç ortaya çıkmasına itiraz etme,

➢         Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

 

11.1. Kişisel verilere ilişkin hakların kullanılması
Kişisel Veri Sahibi, Kişisel verileri ile ilgili talebini KVK Kurulu tarafından ayrı bir yöntem belirlenmesi halinde bu yöntem ile veya Prof. Dr. Erhan Ersek Sokak Karanfil Apartmanı No:63 Daire:1 Teşvikiye Mahallesi Şişli/İSTANBUL adresine yazılı ve ıslak imzalı olarak ya da clothing@beautyomelette.com  kayıtlı elektronik posta adresimize güvenli elektronik imza ile imzalanmış olarak gönderebilecektir.

Kişisel Veri Sahibi yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaların içeren başvuruda; talep edilen hususun açık ve anlaşılır olması, talep edilen konunun başvuranın şahsı ile ilgili olması veya başkası adına hareket ediliyor ise bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi, ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliğini tevsik edici belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

 

Söz konusu talepler bireysel olarak yapılacak olup yetkisiz üçüncü kişilerin kişisel veriler ile ilgili yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

11.2. Başvurunun değerlendirilmesi
11.2.1. Başvurunun cevaplarındırılma süresi

Kişisel verilere ilişkin talepler, niteliğine göre en kısa sürede ve her halükarda en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak veya KVK Kurulu tarafından ücrete ilişkin yayınlanacak tarifedeki koşulların oluşması durumunda tarifedeki ücret mukabili sonuçlandırılır.

 

Başvuru sırasında veya başvuru değerlendirilirken ek bilgi ve belge talep edilmesi söz konusu olabilecektir.

 

11.2.2.Başvuruyu reddetme hakkımız

Kişisel veriler ile ilgili başvurular;

➢         Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi,

➢         Kişisel verilerin özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi,

➢         Kişisel Veri Sahibi tarafından alenileştiren kişisel verilerin işlenmesi,

➢         Başvurunun haklı bir nedene dayanmaması,

➢         Başvurunun ilgili mevzuata aykırı bir istem içermesi,

➢         Başvuru usulüne uyulmaması,

 

hallerinde gerekçelendirilerek reddedilir.

 

11.3. Başvurunun değerlendirilme usulü
İşbu Politika’nın 11.2.1 maddesinde belirtilen cevaplandırma süresinin başlayabilmesi için yapılan taleplerin yazılı ve ıslak imzalı olarak ya da [elektronik imzalı ve KEP] üzerinden gönderilmesi veya KVK Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle başvuranın kimliğinin tevsik edici bilgi ve belgelerle göndermeniz gerekmektedir.

 

Talep kabul edilir ise ilgili işlem uygulanır ve yazılı veya elektronik ortamda bildirim yapılır. Talebin redddi halinde ise, gerekçesi açıklanarak yazılı veya elektronik ortamda başvuru sahibine bildirilir.

 

11.4. Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na olan şikayet hakkı
Başvurunun reddedilmesi, verdiğimiz cevabı yetersiz bulunması veya süresinde cevap verilmemesi hallerinde; başvuru sahibinin cevabı öğrendiği tarihten itibaren 30 (otuz) gün ve her halde başvuru tarihinden itibaren 60 (altmış) gün içerisinde KVK Kurulu’na şikayette bulunma hakkı bulunmaktadır.

 

12.   DOKÜMANIN YAYINLANMASI VE SAKLANMASI
İşbu Politika basılı kağıt ve elektronik ortamda olmak üzere iki farklı ortamda saklanır.

 

13.   GÜNCELLEME PERİYODU
İşbu Politika en az yılda bir kez gözden geçirilir ve ihtiyaç halinde Dokümantasyon Yönetimi Prosedürü’nde belirlenen esaslar dahilinde güncellenir.

 

14.   YÜRÜRLÜK
İşbu Politika, Şirket internet sitesinde yayınlanmasının ardından yürürlüğe girmiş kabul edilir.

 

 

 

 

Bizi takip edin!

* Bültenimize abone olduğunuz için teşekkürler.

Instagram